Perimări mai mari sau mai mici

2 mai 2014

Începutul acestui articol ar putea fi foarte elaborat. Aş porni de la condiţiile economice, sociale şi politice. Aş trece în revistă principalele mutaţii pe care acestea le produc în natura umană, aş putea să ajung pînă la caracteristicile secolului al XXI-lea, referindu-mă la influenţa computerului, a cuceririlor (cu sens de înfipt steag în…) tehnologiei, cu tot ce înseamnă ifoane şi ipoduri, a softurilor create pe tehnologiile respective, de la jocuri interactive la instagrame (sic!), de la reţele de antisocializare, la reţele de alienare în masă etc. şi tot nu ar fi de ajuns, fiindcă cu siguranţă mi-ar scăpa ceva, fie pe jos, fie aiurea.
Cuprinsul l-aş personaliza, personifica, heteronimiza şi asta doar referindu-mă la mine. M-aş introduce sau, poate, m-aş extrage, m-aş indigna, văita sau, dimpotrivă, m-aş extazia, bucura, aş simula ceea ce se mai poate simula şi cîte şi mai cîte trăiri nu aş putea scoate de aici, fără a avea puterea să le mai bag înapoi în străfundurile inconştientului meu, ca să nu spun inconştienţei mele, cum, poate, mi-ar putea sugera unii mai detaşaţi sau atît de implicaţi încît.(nu e nicio greşeală de tipar)
În încheiere m-aş referi la nişte metode de salvare alternative, fiindcă, se ştie că metoda de la avioane nu merge la submarine. Apoi aş închide laptopul şi mi-aş face un partid. Aş candida pe liste foarte separate. După rezultatul electoral, cred că m-aş perima la greu! Apoi m-aş mai obşnui şi aş începe să mă perimez uşor şi numai la patru ani. Hai, cinci!

Reclame

5 Responses to “Perimări mai mari sau mai mici”

 1. bogdan Says:

  Da, mi-a plăcut articolul. Vorbind de apropiatele alegeri, PSD-ul este cotat cu 40%. Aşa îi răsplătesc românii pe cei care au dat avizele de mediu pentru exploatarea gazelor de şist? Popor demn de milă!

  • Sorina D. Says:

   Nu mai sînt alţii. Îi votăm pe ăştia legaţi la ochi de ani şi ani! Cînd pe unii, cînd pe alţii. Penibil!

   • bogdan Says:

    Da, penibil. Nu aplicăm partidelor politice ce aplicăm în viață, cu oamenii. Când cineva ne înșală rău o dată, nu mai vede mâna noastră întinsă a doua oară.

 2. Valeriu Stănescu Says:

  La mulți ani!

 3. bogdan Says:

  La mulți ani, Sorina!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: