Lady in red

31 iulie 2013

Ora 1:42. Ferestrele larg deschise. Nicio cursă de motociclete pe Floreasca. E o liniște de se aud greierii. Toată lumea, inclusiv pisicele, doarme. Nu pricep cum reușesc. E cald. În dormitor, lîngă laptop, un termometru arată 26,7 grade. Pe laptop, la București, nu știu ce widget arată 26 de grade. Eu, în roșu, la propriu și la figurat. Nu pornesc aerul condiționat din cauza mîțelor. Mîțelor nu prea le pasă de căldură, lor le pasă doar de călduri.
Mă uit la seriale bine cotate pe IMDb. De exemplu, Episodes. Mă mai uit la vreun Poirot pe post de soporific, fiindcă le-am văzut aproape pe toate și oricum le știam, fiindcă citisem toate romanele/nuvelele Agathei Christie. Niciun efect. Tocmai dimpotrivă.
Mă gîndesc să număr oi, dar nu am prea multe și nici nu sînt cornute. Mă gîndesc să-mi spun poezii, dar le știu pe toate, iar pe cele pe care nu le știu, nu pot să mi le spun. Să-mi pun o melodie:

Melodia pare să mă încălzească și mai rău. Poate o ascultați voi mîine, cînd ziceau ăștia că se mai răcorește. Mde…

Reclame

25 Responses to “Lady in red”

 1. Sara M. Says:

  Roșul accentuează senzația de căldură. Încercați albul. Și o fugă la munte în weekend.
  Obiectivul meu pentru acest sfîrșit de săptămînă te ia cu răcori: ghețarul Scărișoara. Vă aștept.

 2. Photini Says:

  Recunoscându-mi ignoranţa în domeniul pisicilor, întreb: de ce nu porneşti aerul condiţionat ”din cauza mâţelor”? Nu le place? Le face rău?

  • Sorina D. Says:

   Da, le face rău, una dintre ele s-a îmbolnăvit acum ceva timp din cauza aerului condiționat și am ținut-o pe antibiotice și antiinflamatoare vreo cîteva zile. Le-aș putea muta în altă parte a casei, dar nu le convine. Atunci, stau în căldură și nu-mi convine mie! 🙂

 3. LePrince Says:

  @iubita mea

 4. Sara M. Says:

  Sînt foarte mîndră de țara mea!
  Am plecat sîmbătă dis-de-dimineață către Apuseni. De la Horezu, prin Novaci, spre Rînca, am șerpuit pe Transalpina, într-o cursă amețitoare, pe spinarea unui șarpe uriaș, străjuit de colți muntoși acoperiți de pășuni verzi, ca în poveștile copilăriei.
  (Drumul este foarte spectaculos, dar șoseaua nu are niciun element de siguranță, balustrade de protecție, marcaje pe asfalt, așa încît, dacă te-apucă noaptea sau ceața pe drum, ești victimă sigură.)
  La finalul traseului, aproape de intersecția cu Obîrșia Lotrului, pe partea stîngă a drumului, se află stîna lui Ștefanu, unde gazdele pun pe masa călătorului pastramă de miel fiartă la tuci, brînză de oi și mămăligă.
  Am continuat drumul spre Apuseni prin Sebeș, Alba Iulia, Zlatna, Cîmpeni, Scărișoara.
  Odată intrat în Țara Moților, ești inundat de o senzație copleșitoare că te întorci acasă. Simți că acolo te-a plămădit Dumnezeu, la Facere.
  Peisajul te scoate din mașină, te îmbrățișează de bun venit, te adapă cu apă cristalină de izvor și te spală pe mîini, pe față și pe picioare în unda răcoroasă a Arieșului. Atunci, realizezi că ai trăit degeaba pînă să ajungi aici, fiindcă n-ai cunoscut adevărata fericire.
  Am fost în Paradis. Acesta se află în Țara Moților.
  Și, fiindcă nu am avut la dispoziție decît două zile, mă voi întoarce curînd acolo, pentru o săptămînă de concediu, ca să văd ce a mai creat Dumnezeu în Raiul oferit pămîntenilor din Munții Apuseni.

 5. Sara M. Says:

  LePrince, viața este atît de frumoasă, pămîntul este atît de minunat, încît nicio iubită nu merită să te întristeze. Cînd ești deprimat, pleacă la drum!
  Pe mine, cel mai repede mă liniștește să mă urc la volan și să plec. Aproape sau departe, nu contează distanța, ci peisajul. Mi se pare că nu eu rulez pe șosea, ci șoseaua rulează sub mine, ca o bandă transportoare, care îmi aduce aproape țara asta binecuvîntată căreia îi aparțin.
  Am fost și pe alte meleaguri, despre care lumea spune că sînt minuni ale creației, dar nicăieri nu am simțit bucuria profundă că trăiesc și văd atîta frumusețe, ca aici, la noi.
  Dacă vrei, data viitoare, te iau cu noi, vorba lui Pittiș:

 6. Vals Says:

  @ Sara M.
  viața este atît de frumoasă

  Hm… Puteţi detalia, pentru că într-o viaţă atât de frumoasă nu ştim ce este deprimarea şi nu cunoaştem nici neliniştea. Mă întreb ce te faci dacă nu ai maşină, deci nici volan?

  Cu respect,
  Vals,

  • LePrince Says:

   cu permisiunea D.nei Sara M. raspund io: ,,cand n-are masina, deci nici volan” (chit ca chestiile sunt separabile, deci se poate sa se existe masina fara de volan si reciproca) SE FUTE CU NEGRI!

   de ce oare ati simtit nevoia rautacioasa sa-i futetzi clipele de extaz, putinele clipe de extaz oferite de cacatul asta de tara?

   • Sorina D. Says:

    Cine poate produce sintagme ca nemaiauzita căcatul ăsta de țară, rămîne tot în sfera scatologicului chit vrea să pară cu moț! Rușine!

  • Sara M. Says:

   @Vals

   Cu bune și rele, La vita e bella!
   Depindem de atitudine (a noastră și a celorlalți). Nimic nu este ireparabil, în afară de moarte. Cîtă vreme respir și mă pot deplasa, cu sau fără mașină, iubesc să trăiesc. Cred că și la 99 de ani îmi voi face planuri de călătorie. Nu pot accepta să intru sub pămînt, înainte de a vedea cît mai multe din ceea ce se află pe el.
   M-am născut și asta este senzațional! Am cîștigat într-o concurență de cel puțin 1 la 40.000.000, încă de la concepție. Nu e formidabil? N-ar fi păcat să nu pot depăși orice întristare, orice barieră psihologică, orice pierdere, orice necaz, cînd am avut o șansă atît de rară la viață?
   Înțelegînd această realitate, nimic n-ar mai putea face din mine un loser.
   Cel mai mult și mai mult pe lumea asta îmi place la nebunie să colind și să cunosc locuri noi, natură și oameni.
   Cînd merg prin țară, opresc și iau la drum pe oricine îmi solicită asta, nu pentru plată, ci doar ca să aflu cît mai multe despre zonele prin care trec, despre locuitorii lor, despre obiceiuri, tradiții, mentalități colective. Știu că e riscant, dar oamenii sînt cea mai frumoasă bază de date și cel mai interesant izvor de informații. E uimitor cît de bine poți cunoaște un loc nou, adăugînd peisajului factorul uman.
   În concluzie, avem o țară minunată, chiar dacă guvernanții se încăpățînează să facă din ea una de… (vorba dlui LePrince).

   • Sara M. Says:

    Iată crezul meu: „Un fapt fără importanță mă poate face să sper”; „Banul și puterea sînt pericole morale” etc.

 7. Sara M. Says:

  @ Prospero

  Iubesc…
  În inimă un ochi mi s-a deschis,
  şi necuprinsu-atunci eu l-am cuprins,
  muşcînd din stele.

  Trăiesc…
  Pe cer alt soare s-a aprins
  şi pe lumina lui ca pe o piatră m-am întins,
  să cresc.

  Visez…
  Tot ce în gînd nu mai suport,
  îl rup şi îl dezbrac de mine
  cu tot cu timp mă-nchid în tine
  şi numele în carne eu ţi-l port.

  Iubesc…
  Sub bolta frunţii creieru-mi s-a spart.
  O, Doamne, iartă-mă! Trăiesc acum
  şi ceea ce nu-i încă adevărat.

 8. LePrince Says:

  gata fetele, Sara M. si Sorina, m-am decis hotarat sa-mi iubesc si eu patria, m-ati convins. m-ati convins voi 2, dar mai ales m-a convins uriasul artist (fix asa scria pe burtiera RTV) Connect R care a afirmat ca Basescu nu-si iubeste tara. de rusinea dvs doamnelor, dar mai ales de frica ca baragladina sa nu zica si de mine ca nu-mi iubesc tara, m-am gandit sa-mi iubesc tara. pai cine ne credem noi, eu si domnul presedinte, sa nu ne iubim tara asta de glorii, respectiv tara asta de dor?

  deci, am facut primul pas:

 9. LePrince Says:

  m-am entuziasmat cu proiectul asta, iubirea de patrie, de numa numa no, imi clocoteste sangele de roman in pieptu-mi de otzel.

  @bogdan
  @dl. prof. Valeriu Stanescu

  haidem sa eliberam noi 3 viteji poporul asta de sub jug. incepem, dragi pui de lei/soimi romani, cu Palatul Victoria cand se intoarce Ponta cu bona de la Miami. eu ma ocup de Ponta – pârrrrrr pe automat asezonat cu glas tremurand de indignare patriotica „zzzz gura ma-tii de plagiator mitoman mongoloidu ma-tii de bou!”, voi de ceilalti ministri uslamisti tradatori de neam.
  apoi mergem la Intact sa-l starpim pe Felix si toti muncitorii lui, eu ma ocup de Dan Voiculescu (pârrrrr, zgura ma-tii de turnator santajist cioroi ordinar), de Mircea Badea (ce ba, te dai caratist, pârrrr ,zgura ma-tii de cretin imbecil) si de Oana Stancu. voi de ceilalti muncitori.
  apoi pauza de bere si tras sufletu.
  apoi mergem la Cotroceni sa dam raportu si sa ne luam decoratiile de patrioti.

  poetii ne vor inchina ode, compozitorii ne vor dedica cantece, gagicile vor roi in jurul nostru.

 10. LePrince Says:

  @bogdan
  @dl. prof. Valeriu Stanescu

  Graiul dulce ce ne infrateste
  ….
  Romani fiti gata cand veti auzi
  Semnalul care va va dezrobi
  ……
  Cand tara viata ne va cere
  Noi i’o vom darui
  Cand ceasul va sosi
  Noi sa platim vom sti

  • Sara M. Says:

   Subscriu și mă înclin mișcării de recuperare a valorilor naționale, de reparație morală a batjocoritului nostru popor, de reîntregire a trupului României Mari, de înfierare și crucificare a trădătorilor naționali care ne-au devalizat Patria Mamă, de recîștigare a demnității naționale, prin așezarea națiunii române la locul de onoare pe care l-a avut din veacuri în Europa.
   Dacă ați vizitat vreodată Cetatea bastionară de la Alba Iulia, ați constatat că frații din Translivania erau cei mai buni strategi militari din lume, cantonați în cel mai mare centru universitar și cultural din Balcani!
   Eu am văzut vestigiile istorice săptămîna trecută și m-am crucit, cum s-a putut ca dintr-o cetate imbatabilă, Alba Iulia să devină un muribund industrial, un oraș cu oameni fugiți în lume de frica sărăciei, despărțind frați de surori, copii de părinți, pentru o amărîtă de pîine prin străini.
   Nu zic „Moarte trădătorilor!”, fiindcă mai cred disperat în mila creștină. Dar trebuie ca mafioții vinovați de exterminarea patriei să-și primească pedeapsa și să restituie României locul cuvenit în lume.
   De aceea, voi susține cu viața și tot ceea ce am o mișcare neolegionară care să repună în drepturi Dacia Romană.

  • Sara M. Says:

   @LePrince

   Fiți dvs. El grande comandante!
   Nu doar gagicile, ci 90% dintre români vă vor sta la picioare.
   De muniție și armament modern mă voi ocupa eu.
   Cele două obiective principale (Palatul Victoria și Palatu’ Parlamentului) sînt lesne de cucerit (cu whisky, respectiv femei și valută). Nu vă gîndiți la tancuri și mitraliere…
   Ordonați!

  • Sara M. Says:

   @Bărbați ai României!
   Patria Mamă sună în disperare de 23 de ani la 911! Și tot de atunci, răspunsul e numai unul: abonatul apelat nu este disponibil…
   Salvați Patria, și Patria vă va face liberi! Fiți uniți! Toți pentru unul și unul pentru toți, ca în clipul de mai jos:

 11. Sara M. Says:

  @ de la Shakespeare la Connect R nu-i decît o dioptrie!

  CXXXVIII

  Ea jură că-i o sfântă! Cine-o crede?
  Să-i spun că jură strâmb? O, n-are rost.
  Sau poate-am chip de tânăr… cum se vede,
  Încrezător muierii, crud şi prost.
  O fi, n-o fi, mai am de-un ban speranţă,
  Chiar dacă ştie că-s un pic răscopt,
  Încerc să tac… O, adevăru-i zdreanţă!
  Mă minte, o ajut aşa cum pot…
  De ce nu-mi zice doamna că-i o poamă,
  Iar eu, că-i sunt cu-naintaşii leat?
  Iubirea din credinţă îşi ia hrană;
  Batrânii-şi fug de ani, ca de-un păcat.
  şi uite-aşa, cu dulcile braşoave,
  Ni-s nopţile mai lungi şi mai suave!

  Aceste versuri pot fi-ntr-o zi cîntate în hip hop de noua generație…
  Atunci nu se va mai putea face nimic.

 12. Sara M. Says:

  Ceva frumos:

  • Sara M. Says:

   În Veneția m-a fascinat lupta de supraviețuire dintre artă și mare. La Orșova, m-a șocat nepăsarea cu care oamenii lasă ca Dunărea să le acopere istoria și arta.
   Piața San Marco freamătă de viață, de parcă n-ar veni o zi în care clocotul apei să fie sunetul de final, dar la Drobeta mai auzi doar în vis forfota negustorilor din insula Ada Kaleh, devenită o biată legendă.
   Nu. Nu putem fi un popor vegetal, care își așteaptă în liniște desfrunzirea!

 13. LePrince Says:

  ceva frumos ca replica la ceva-ul frumos din 8 august 2013 at 7:26 pm:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: