Cum poți să definești…

19 februarie 2012

„…omul este compus din două veștminte, haina naturală și haina celestă, adică trupul și sufletul; (…)
La acest sistem religios s-au adăugat mai multe doctrine adiacente susținute de toți cei în pas cu moda; în mod deosebit toți cei educați deduceau facultățile mentale în felul următor: broderia reprezenta spirit pur; fireturile de aur reprezentau conversațiile agreabile; dantela aurită reprezenta replica spirituală; o perucă imensă căzînd bogat pe spate reprezenta umorul; iar o haină plină de pudră reprezenta o glumă pe cinste; toate acestea necesitau rafinament și delicatețe din abundență pentru a te descurca cum trebuie, precum și stricta obediență a epocii și a modelor.”
J.Swift A tale of a Tub

Și în oglindă:

SPIRITUÁL adj. 1. (FILOZ.) ideal, imaterial. (Elemente materiale și elemente ~.) 2. imaterial, nematerial, sufletesc. (Aspectul ~ al…) 3. moral, sufletesc, (înv.) moralic, moralicesc. (Ceva despre viața ~ a unui popor.) 4. psihic, psihologic, sufletesc. (Starea ~ a cuiva.) 5. intelectual. (Cultură ~.) 6. cerebral, intelectual, mintal, rațional. (Activitate ~.) 7. (BIS.) bisericesc, ecleziastic, religios, (înv.) religionar. (Dogmă ~.) 8. (BIS.) bisericesc, duhovnicesc, religios, sufletesc. (Păstor ~.) 9. adoptiv, sufletesc. (Ei sunt părinții mei ~.) 10. deștept, inteligent, (înv.) spirituos. (O conversație ~.) 11. hazliu. (Glumă ~.)

Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco

Ce frumoase ar fi fost dicționarele dacă ar fi fost scrise de Swift, probabil că ar fi devenit cele mai citite cărți din istorie, nu? Cam ca Gulliver…

Reclame

11 Responses to “Cum poți să definești…”

 1. bogdan Says:

  Swift a fost și el unul din autorii copilăriei mele. Am citit cu mare plăcere cele două cărți ale lui cu Gulliver.

  Da, erau binevenite niște dicționare scrise de Swift. 🙂

 2. bogdan Says:

  Da, ar fi fost o lume opusă celei de azi, una prețioasă.

  • Sorina Says:

   Și lumea noastră e o lume prețioasă, doar că nu a mai măturat nimeni de mult. Deși nimeni nu dorește așa ceva, totuși pare că un război stă să izbucnească, nimic nu mai cu cum era, s-au acumulat multe, vorba lui Engels saltul stă să sară!

 3. bogdan Says:

  Da, este posibil să izbucnească o conflagrație mondială. Ținând cont de faptul că istoria este ciclică, timpurile de acum, atât de tulburi, pare să semene cu cele de dinainte de izbucnirea celui de-a război mondial.

  Analiza lui Marx în privința capitalismului este de ajuns de precisă. Problema nu este cu această analiză, ci cu implementarea societății socialiste, unde, s-a văzut, au existat destule probleme.

  În plus, mai este un semn, aici, la tine pe blog, a apărut 6969, Antihristul oltean cu pantofi cu tocuri cui.

  • Sorina Says:

   Bogdane vezi că 69 se referă la altceva și nu putem fi siguri de chestia asta. Deși e ca în bancul: femeile sînt de două feluri unele care fac sex oral și altele care nu recunosc. O fi valabil și la bărbați că doar s-au mai tocit diferențele dintre sexe!

 4. bogdan Says:

  ”dinainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial”

 5. bogdan Says:

  Și da, mai este un semn, a apărut aici și antifecioara din Orleans, pardon, Coșești, trei în una, bunica, mama și nepoata în unică încarnare internetică, agitând spada Arhanghelului Hugh Hefner de Chicago, pe fundalul sonor al melodiei lui Vangelis, Chariots of fire – http://www.youtube.com/watch?v=TYJzcUvS_NU


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: