Valentine’s Day, mimetism sau prostie?

14 februarie 2012

Deci da, a venit Ziua îndrăgostiților! E ceva de vise rele pe oriunde te uiți, fiecare pagină de Internet are o inimioară roz, fiecare aprozar vinde un kitsch din acesta.

Sîntem sau nu sîntem îndrăgostiți, azi așteptăm un dar, o manifestare, niște bomboane inimioare, niște tandrețuri, niște complimente sau măcar absurdul La mulți ani de ziua îndrăgostiților, care văd că la noi se practică frecvent, fiind un mod de a traduce din engleză Happy Valentine’s Day!

Dar ce înseamnă să fii îndrăgostit? Mai știe cineva? Da, poate că mai știe, mai ține minte senzația aceea de upside down, tahicardia nepatologică, pierderea respirației cînd nu sună telefonul, crizele de imaginație acută, semn al geloziei cronice, dorința de a fi cu cineva sau de a-l ști aproape, dispariția completă a discernămîntului în raport cu obiectul iubirii, vălul de pe ochi în ceea ce privește defectele aceluiași obiect, dorința, comuniunea spirituală, anularea orgoliilor, a vanităților, a mîndriei, plînsul, suferința pură și voluptatea ei, certurile și împăcările, suișurile și coborîșurile, despărțirile abrupte. Despărțirile din dragoste, cele mai triste, cînd iubirea este imposibil de trăit, amorul pasional și multe, multe altele.

În oricare din aceste situații, nimănui, dar absolut nimănui, nu-i pasă de Sf. Valentin, sau poate le pasă celor ce se roagă să-i ajute să-și găsească un iubit/o iubită. Restul e comercial, se vinde, se cumpără, se mimează, se prostește, fiindcă toți abia așteaptă să se lase prostiți…

Deci, da! Ce faceți de Ziua îndrăgostiților? Vă pupați în vreun gazebo decorat cu inimioare, cumpărați ursuleți de pluș sau îi dați un ignore? I mean, puteți să-l dați?

Reclame

37 Responses to “Valentine’s Day, mimetism sau prostie?”

 1. Dan M. Says:

  Valerius, care, după cum ştii, şi-a adăugat sufixul „-lată” la numele de familie adevărat, nu face mai nimic deosebit. Îşi aduce aminte cu nostalgie ce falnic i se întărea pe vremea lui Ceauşescu şi blestemă capitalismul că l-a deposedat şi de bărbăţie. Se dovedeşte astfel încă o dată că Marx a avut dreptate. După câte îl înţeleg eu, bănuiesc că se consolează cu vreun film porno.

  Bogdan, pătruns până în rărunchi de semnificaţia sacră a zilei, se duse dimineaţă pe Facebook, selectă din baza de date toate persoanele cu sex F din locaţia Romania, adică 4.843.495 de user-e active online, şi le trimise un mesaj gagicilor lui. Mă rog, celor presupuse. După o banda de emoticoane inimioară venea şi conţinutul:
  „Fetiţe şi fetişcane, simt că sunteţi sprintene şi îmbietoare. Aflaţi că vă iubesc ca pe ochii din cap. Sfântul Valentin preacuratul vă vede şi se va supăra azi pe voi dacă mă îndrăgiţi în măsură mai mică. Dovediţi-i că lucrurile nu stau aşa: veniţi la mine şi după ce vă aşezaţi frumuşel pe spate îmi daţi puţin din ceea ce mie-mi trebuie iar voi aveţi şi nu se pierde. Nu vă-nghesuiţi, instalaţi-vă cuminţi la coadă! Vă promit că nu va dura mult – astăzi vreau să fac decât sex cu voi.” Urma o altă bandă cu emoticoane inimioară.
  N-avuseşi senzaţia că Facebook-ul merse mai încet azi-dimineaţă? Tu nu primişi mesajul? Ai hidden la profil?

  Eu voi trece pe la hipermarket şi voi umple coşul cu oferte speciale de Sfântul Valentin: bomboane love, ondulator roşu cu plăci de ceramică, panetone inimioară, laptop glamour, Moët & Chandon ediţie specială „Je t’aime”, lumânări în formă de sărut, ifoane 4S cu zwarowski, icre de Manciuria, ipad roz cu 3G şi 64GB, ursuleţi de pluş … Din astea toate voi face un pachet mare şi frumos şi mă voi prezenta acasă la iubita mea.

  Cât despre tine, ce crezi că e mai înţelept: să-mi dau tot eu cu părerea sau preferi mai bine să ne spui chiar tu cum ai de gând să sărbătoreşti evenimentul?

  • Sorina Says:

   Dă-ți tu cu părerea, fiindcă nici nu mai pot să gîndesc de invidioasă ce sînt pe iubita ta!

   P.S. Azi, te rog mult, nu mai vorbi așa de domnul Valerius. E ziua de naștere a dumnealui și nu-i frumos! Fii și tu odată politicos!
   P.P.S. Ce zodie ești?

 2. Dan M. Says:

  Bine, azi îl iert şi îi urez o vizionare mulţumitoare.
  Tu cred că-ţi începuşi ziua cu o lectură atentă a blogului Lorenei. Straşnică fată! Făcuşi bine că îi dăduşi like. Apoi începuşi să te scarpini în cap gândindu-te cum să petreci in this wonderful day. În timp ce te sulemeneai, îi răspunseşi la telefon lui Orban care te felicită şi te ţucă din vârful buzelor. Îţi puseşi zibelina şi ieşişi la brunch dar nu găsişi masă la JW Marriot, aşa că te duseşi la McDonalds unde mâncaşi o tavă cu Hot Wings şi French Fries. Good, very good! Singura chestie neplăcută fu că-ţi căzu nişte ketchup pe zibelină. Te întorseşi acasa şi marcaşi pe sait evenimentul. Mai departe nu ştiu încă ce făcuşi, că eu nu mi-s profet.

  P.P.S. După care calendar: gregorian sau iulian?

  • Sorina Says:

   Asta că i-am dat like Lorenei de Ziua Îndrăgostiților, ea fiind parte a comunității vesele, e o mare măgărie. Am să te iert totuși, fiindcă uneori ai umor.
   Doar pentru informarea ta, nu merg nici la Marriot, nici la McDonalds.
   Pot să-ți spun că pînă acum am sărbătorit cum am sărbătorit, dar de-acum încolo trebuie să merg la service cu taxiul ca să-mi iau mașina, pe zăpada asta… Sper ca măcar cei de la Honda să-mi ofere și mie o inimioară de pluș!
   Serios vorbind acum, eu sărbătoresc ziua asta în fiecare zi, fiindcă de-abia ce m-am certat cu propriu-zisul și ne-am și împăcat. El, spre deosebire de tine și modul în care te prezinți acasă la iubita ta, nu-mi face cadou decît bijuterii și flori. E un tip mai sobru și nu-și bate capul cu prostioare de-astea cu șampanii și mai știu eu ce icre negre și panetone. De gustibus!
   Dacă nici de data asta nu răspunzi la întrebarea ce zodie ești după calendarul gregorian, nu mai vorbesc cu tine! Potolește-te cu aerul ăsta misterios, de parcă mi-ai dezvălui cine știe ce mare secret!
   Aștept răspuns pînă în ora 15!

 3. Dan M. Says:

  Văleleu, mă impresionaşi până la lacrimi cu somaţia asta teribilă. Mă simt ca Tătărescu după ce a primit ultimatumul lu’ Stalin. Doar că eu n-o să procedez ca el şi n-o să-ţi cedez nici Basarabia, nici Nordul Bucovinei. Ciuciu. Benga. Pune-ţi pofta în cui!

  P.S. Dacă nu mă luai cu ameninţări şi porunci poate că-ţi spuneam ceea ce doreai să afli.

  • Sorina Says:

   Aiurea, orice aș fi spus, mi-ai fi găsit nod în papură! De ce ești așa de urîcios? Spune-mi, te rog frumos, na! Fă-o, ca Orban, din vîrful tastaturii, lol!

 4. Dan M. Says:

  capricorn

  • Sorina Says:

   Marile bucurii și marile tristeți sînt mute! Poate o să-ți povestesc odată, sau o să scriu pe blog un articol, despre un capricorn de ianuarie (3) pe care l-am cunoscut prin 1988 și care mi-a marcat întreaga viață sentimentală. Dacă, bineînțeles, ești interesat să afli cine a ieșit învingător. Racul cel capricios și încăpățănat sau capricornul cel posesiv și încăpățînat!

 5. bogdan Says:

  Știi cum se spune, Sorina, în texte precum cel mai de sus al fârtatului de pe malul Jiului de obicei indivizii își proiectează asupra celorlalți propriile neîmpliniri. Sper să nu fie cazul cu amicul nostru. Sper ca focoșenia oltencelor să nu fi rămas fără un răspuns măcar de complezență din partea lui.

  Asta nu că m-ar interesa în mod deosebit viața amoroasă a lui Ciuciu Dănuț, așa după cum este el interesat de a altora. Probabil asta i se trage de la faptul că se uită cu luneta, precum cândva Matelotul Chior Băsescu pe mare, la geamurile de vizavi.

 6. Adriana Says:

  Super postul Sorina! Cred ca intrebarea ta e esentiala: „Dar ce înseamnă să fii îndrăgostit? Mai știe cineva?”

  Iar concluzia: „În oricare din aceste situații, nimănui, dar absolut nimănui, nu-i pasă de Sf. Valentin,”, desi de regula ma feresc de generalizari si absolutisme, de data asta fac o exceptie si o adopt daca imi permiti…

  Ah si era sa uit ( 😉 ): ma bucur ca ai re-inceput sa scri pe blog! 🙂

 7. bogdan Says:

  Este o întrebare interesantă, asta cu ce fac eu de Valentine’s day. Sincer, nu am crezut niciodată în Valentine’s Day, până la un anumit moment. Dar, că tot vorbi Dănuț de logodnica neamțului, prima dată mi-a fost dat să am de-a face cu acest sfânt tocmai cu această logodnică, acum niște ani. Noi, eu cu ea, am avut o iubire pasională (mă gândesc acum că Dănuț are o problemă cu logodnica pentru că o fi fost o dată sau de mai multe ori în rolul teutonului). Când ea m-a întrebat cu subînțeles și cu o sclipire jucăușă în ochi cum sărbătorim această zi a îndrăgostiților, nu am putut să nu prind aluzia din zbor, că ea trebuie sărbătorită deosebit, cu o masă în oraș, cu un cadou și așa mai departe.

  Cum eu sunt tradiționalist, am ținut această zi cu toate prințesele care au urmat. Cum m-am și căsătorit la moment dat, ca o desăvârșire a iubirii, nu am mai sărbătorit în mod special această zi, mi-am zis că, de fapt, fiecare zi trebuie să fie pentru noi o Valentine’s Day, fără jucării de pluș și inimioare, însă.

  • Sorina Says:

   Am venit de la service, mașina arată trăsnet, nici nu se mai cunoaște că ne-a fost pocnită bara din spate. Totuși, nu am primit nicio inimioară, cei de la Honda păreau absolut detașați de acest fenomen. Uite de aia am ales eu marca asta. Mașină serioasă, făcută de oameni serioși!
   Pe stradă se circulă bine, se vede că s-a ocupat armata, iar puturoșii au stat bine-mersi în casă, hehehe!
   Bogdane, ești om serios, nu tu ifoane, nu tu… O floare poți să cumperi. Dar s-o aduci sub haină, lîngă inima ta, să nu înghețe săraca!

   • bogdan Says:

    Fără floare nu se poate.

   • Sorina Says:

    Și fără asta, versurile astea:

   • bogdan Says:

    Da, este superbă. Le prefer pe acestea: ”Milord” și ”Non, je ne regrette rien”. Eu am avut o adolescență relativ cuminte, eram, așa, ca un tânăr recrut de la SS când m-au luat în armată, serios și cu idealuri înalte . În armată, în perioada de instrucție, am avut un camarad, nu în plutonul meu, ci în altul, din aceeași companie, Vlădescu îl cheamă, mi-am adus aminte, înalt, subțire, simpatic, genul de excentric zâmbitor și simpatic. Prima dată când mi s-au clătinat idealurile de ordine și de disciplină militară a fost când am dat într-o zi de Vlădescu, în holul unității, iarna, cred că era într-o duminică, aveam câteva ore libere pe care să le folosim pentru noi, era numai el în hol, în izmene, în papuci, cu căciulă în cap, cu vestonul pe el și cu un fular alb aruncat artistic în jurul gâtul, își făcea bocancii și cânta ”Non, je ne regrette rien”, imitând-o la mare artă pe Edith Piaf.

    Pesemene cumințenia asta a fost cauza destrăbălării mele din perioda corporatistă (anterior, pe logodnică am iubit-o, mult am mai iubit-o!). Uite, e bun și Dan M. la ceva, dacă nu era el nu dezgropam amintirea cu la novia del aleman.

 8. Woland Says:

  mai, danutz preputz, o stii p’aia cu reintoarcerea acelorasi forme de existenta? mai ‘te-n

 9. creca Says:

  asa cum zice si prietenul adi arvunescu, dragostea ca si nietzsche nu se inteleg ci se descriu.

  • Mosh Teaka Says:

   de nietzsche nu am avut ocazia, dar dragostea nici nu se intelege, nici nu se descrie. se face.

  • Woland Says:

   iar pretenu’ meu gigi manivela spune ca dragostea e ca strigoii; toti vorbesc despre ea, dar prea putini au cunoscut-o.

   • Sorina Says:

    Domnule Woland,
    Sînteţi chiar personajul respectiv, din o anumită carte, sau doar v-aţi ales inspirat acest pseudonim?

   • Woland Says:

    depinde cine intreaba. as putea fi woland din maestrul si margarita, voland din faust-ul lui goethe, sau poate doar un biet furnizor de lana (wolle).

   • Sorina Says:

    Cum adică depinde cine întreabă? V-am întrebat eu…

   • Woland Says:

    pentru numele lui belzebut, ce persistenta sunteti. bine, bine, va spun, da’ ramane doar intre noi doi, ok? sunt reincarnarea alchimistului gurdjieff.

   • Sorina Says:

    Și cu ce ocazie în spațiul acesta strîmt?

   • Woland Says:

    spatiu stramt? doamna, internetu’ sustine cel putin cinci milioane de terabiti de date, echivalentu’ a peste cinci sute de mii de creere umane. mesaju’ asta, de pilda, masoara putin peste o mie de biti. o nimica toata. totusi, sper ca prezenta mea aici nu-i afecteaza lui danutz ciclul menstrual din spatiul lui stramt.

   • Sorina Says:

    Cînd am spus spațiu strîmt m-am referit strict la blogul meu. Înțeleg însă că ați venit pentru Dan M. Cum el nu e pe aici să vă dea replica, o să vă întreb eu direct: Aveți vreo alifie pentru el sau care-i treaba?

   • Woland Says:

    cine dracu’ e dan m.?

   • Sorina Says:

    Cine e cel pe care l-ați înjurat, cine e danutz? Dacă veți continua dialogul ca la școala de proști, mă văd nevoită să vă las să vorbiți singur, cîtă vreme folosiți un ton politicos, altfel nici atît.

   • Woland Says:

    si ma rog, cine a incurajat acest dialog frivol, daca nu dv? :)) pai e frumos ce faceti? spuneti ‘fara injuraturi’, dar sunteti ok cu insultele unui babuin trepanat de pe forumul lui nanu (ma refer la misteriosul dan m). vreti un ‘ton politicos’, ok, dar danutz ce geaca mea scoate pe gura, salam? :))

   • Sorina Says:

    Aha, acum înțelesei! Adicătelea ați venit la mine pe blog, cu IP anonimizat, ca să nu mă prind cine sînteți, pentru a îmi da lecții de comportament. Să vă spun ceva:
    1. Nu suport lașitatea.
    2. Nu accept avocații, fie ei ai diavolului.
    3. Nu primesc lecții de niciun fel aici la mine acasă. Cînd voi veni eu la dumneavoastră să vă deranjez, atunci să-mi atrageți atenția asupra acestor aspecte.

    P.S. Nu rețin vreun diferend de-al lui Dan M. cu Woland, pe niciunul dintre forumurile citate, așa că sunteți prolix!

   • Woland Says:

    1. eu nu va pot vedea ip-ul, deci nici eu nu ma pot prinde cine sunteti. nu ca mi-ar pasa. cand veti veni dv la mine, nu va voi reprosa ca sunteti lasa pt ca folositi un serviciu de anonimizare. asa cum nici agentii fbi nu sunt lasi pt ca-l folosesc.

    2. ok?

    3. ma escuzati, nu mi-am dat seama ca va deranjez. de ce n-ati spus asta de la bun inceput, nu inteleg.

    PS: nu a existat nicodata vreun diferend intre dan m si moi.
    PSS: stiti macar ce inseamna prolix?

   • Sorina Says:

    Nu mă interesează IP-ul nimănui, dar mă interesează cînd cineva care știe amănunte de pe alte forumuri sau bloguri, intră aici cu alt nume, alt IP de fiecare dată, ca să se lege de unul și de altul. Spuneți, da domnule, la Nanu eram X și acum semnez Woland. Mă deranjează Dan M. și am ceva de împărțit cu el. Dar așa? Ce să înțeleg? Nu înțeleg nimic, deci sînteți confuz, adică prolix. Dacă tot nu ați priceput, nu vă fac niciun desen, să știți!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: