Un gînd pe zi

4 septembrie 2010

„Dragostea trece şi nepotrivirea rămîne.” Dostoievski

Reclame

5 Responses to “Un gînd pe zi”

 1. bogdan Says:

  Da, e un mare adevăr această aserțiune. Cel puțin cei care sunt (măcar) la a doua căsătorie sunt sigur că sunt de acord în mod categoric cu această spusă.
  Dezvoltând un pic, o să spun că noi, barbații, ne maturizăm greu, cred că bărbatul intră în maturitate după 30 de ani, chiar după 32-33 de ani, ce alege bărbatul la 20 de ani poate fi o mare pacoste pe termen lung. Femeia cred că devine matură mult mai devreme, chiar înainte de 30 de ani, poate chiar cu niște ani buni înainte de 30. Revenind la bărbați, odată mă gândeam cu amuzament că ar fi bine – pentru binele bărbatului, dar și al femeii – să dea o lege prin care bărbaților să li se permită să căsătorescă doar de la 40 de ani în sus. Vorbind tot de maturitatea bărbatului, bineînțeles că există și excepțiile care întăresc regula.

 2. Ana-Maria Says:

  Poti sa dai un exemplu de exceptie care intareste regula? Pentru situatia descrisa de tine, desigur.

 3. bogdan Says:

  Sorina, eu am spus acolo sus că este vorba de cel puțin de cei care sunt la a doua căsătorie …
  🙂

  Vorbind de excepții, nu o să mă refer în mod direct la un bărbat care s-a maturizat devreme, ci o să spun că am știință de un cuplu care are un mariaj reușit, cu doi copii minunați (spusa asta cu copii minunați este un stereotip, dar nu am ce face! :)), cei doi soți cunoscându-se din școală. Presupun că dacă nu s-ar fi maturizat ambii devreme, nu ar fi avut acest mariaj bun.

 4. bogdan Says:

  Îmi pare rău pentru pierderea unuia dintre animalele de casă iubite, a pisicii. De multe ori, văzând cât sunt de inteligente și de afectuoase aceste animale de casă obișnuim să zicem că sunt la fel ca un om, și nu orice fel de om, ci un om cu suflet bun, un om care ne este apropiat.
  Am studiat religia budistă, care spune că până a se îmbrăca cu forma umană, sufletul trece prin mai multe stadii, aici pe pământ. El, sufletul, parcurge un ciclu care începe cu piatra, trece prin lumea animală și ajunge la un moment dat la forma umană, o formă superioară. Dacă această teorie este adevărată, fie ca următoarea reîncarnare a pisicii tale să fie într-o formă umană!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: