Cosas de la vida

30 iunie 2010

Şi totuşi încă nu s-a terminat sesiunea de vară a lui Gabriel. Greu, foarte greu. Şase ore la Obstetrică, ieri. Bine că a luat. Mai are unul, de asta cu boli transmise prin alimente. Nu mă deranjează bolile, cît mă deranjează că pe fiecare aliment există mai mult sau mai puţin de o bacterie de asta cu nume lung latinesc. Încerc să-l ajut. Îi mai conspectez din sutele de pagini ce trebuie tocite. Şi toate astea pentru ca la anul, după ce îşi ia licenţa, să fie angajat doctor într-un cabinet, cu un fabulos salariu de 1000 lei. Asta cu adevărat îţi dă sentimentul inutilităţii actului de a învăţa. O generaţie tare nefericită. Mă uit la ei, colegii lui Gabi, toţi serioşi, nicio urmă de fiţe sau chestii din astea, nicio obsesie pentru maşini şi cine ştie ce gadget-uri scumpe, învăţînd despre salmonele şi microorganisme gram pozitive şi gram negative, cu tulpini coagulazo-pozitive şi coagulazo-negative, despre gripe aviare şi porcine, care adesea sau uneori, cînd se dă verde la gripe, mai apar pe piaţă. Şi? Cui prodest?
Ah, poate celor care cumpărau zahăr, ulei, făină şi alte produse din lapte, carne şi ouă, cum văzui şi chiar cumpărai, dintr-un spirit gregar al portofelului (sic!), ieri la Kaufland, nefiindu-le indiferent de cîte bacterii din astea gram pozitive sau gram negative aveau pe ele, fiindcă de mîine vine scumpirea şi toate trebuie păstrate corespunzător ca să ţină cît mai mult, deşi nu vor ţine.
Altfel toate bune, nu plecăm în concediu în străinătate, de altfel, nu ştim ce străinătate să alegem că e luna şi criza pe o ţară din Europa.
Probabil China ar fi cel mai potrivit loc de vizitat dar, din motive pe care nu le voi descrie aici, prefer să nu o fac.

Reclame

4 Responses to “Cosas de la vida”

 1. Adriana Says:

  Sorina, iti recomand macar o saptamana in Cadaques 😉 Zbori la Barcelona, inchiriezi masina, si directia departe de lumea dezlantuita… Unde mai pui ca e si Figueres la o aruncatura de bat…

  Bafta lui Gabriel!

  • Sorina Says:

   Mulţumesc, Adi, şi pentru recomandare care nu pare a fi de lepădat (m-am documentat pe net) şi pentru urarea pentru Gabriel. Să treacă sesiunea şi perioada de practică-gărzi şi om pleca noi departe de lumea dezlănţuită.
   P.S. Nu ţi se pare, totuşi, că lumea pare din ce în ce mai dezlănţuită cam peste tot ? 🙂

   • Adriana Says:

    ba da, dar totusi cred ca mai poti gasi cate un colt micut micut nedezlantuit, sau nu in sens rau 😉 … totul e sa stii unde sa il cauti, sau sa il vezi cand il cauti…

 2. bogdan Says:

  Sorina,

  Băiatul tău are stofă. Sunt sigur că va fi un medic foarte bun. Aș putea să spun, chiar, fără să greșesc, că va fi un medic celebru și bogat. Baftă în continuare, pentru el!

  Eu sunt în focuri, după cum ți-am spus, cu bacul celei mici! 🙂

  Drăguță melodia! Cântă bine, puștii!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: