Fenomenul Coşeşti III

3 martie 2010

Cineva care nu a avut IP dinamic, şi încă unul uzurpat, nu poate înţelege tensiunea momentului, dar trebuie să mă credeţi pe cuvînt, în calitate de povestitor, că atît Alecu cît şi Mocca erau tensionaţi la maximum, fiecare în parte, datorită duplicităţii în care soarta şi pierderea în neant a IP-urilor romtelecomistice din Coşeşti îi aduseseră. Şi parcă tocmai pentru a strica tensiunea şi, cumva, frumuseţea solidarităţii ce se naşte între oameni atunci cînd unul e criminal şi altul martor la crimă, chestiune pe care am putea-o dezvolta mai mult, dacă altul ar fi scopul acestei povestiri, ei bine, în acest moment, gîfîind uşor vine funcţionarul şi spune radios: Am găsit Coşeştiul. De fapt, niciunul dintre cei doi nu mai era interesat de problemă, ba chiar prezenţa lui părea inoportună şi nu ştiau cum să facă să scape de el. Administratorul Alecu regretă izbucnirea recentă. El nu a fost niciodată un tip impulsiv şi chiar în momente de cumpănă se lăsa ispitit de muşamalizare şi reluarea vieţii în mod normal, fără scandaluri inutile şi chestii care i-ar fi scos pe toţi din dezbaterea unor probleme curente, a unor subiecte plicticoase şi a unei monotonii care nu dă prea multe bătăi de cap, chit că pot conduce la o sastisire de tipul celei la care nici nu încerci să-ţi înfrînezi căscatul.
Doamnă sau domnişoară (în toată vînzoleala asta, administratorul Alecu nu reuşise, încă, să se edifice asupra datelor completate de femeie în Application form) mergeţi liniştită acasă şi aşteptaţi instrucţiunile mele, precum şi rezultatul anchetei pe care am să o demarez imediat. Sperăm ca în cel mai scurt timp eu şi echipa mea să vă oferim un IP ne-uzurpat, ba chiar, deşi nu vrem să vă dăm speranţe deşarte, ne-uzurpabil, să vă repunem în drepturile dumneavoastră ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat, fiindcă cu toţii avem nevoie de asta. Adică în ce sens cu toţii aveţi nevoie de asta, întrebă femeia, încă temătoare şi crezînd că i se întinde o capcană. Adică ne plac chestiile pe care le vehiculaţi pe internet, poze cu ghiocei, melodiile alese de pe youtube şi trilulilu, mai ales că la trilulilu aveţi şi o poză care pe unii i-ar scoate din minţi, pe alţii din papuci iar pe cei mai mulţi îi face să rîdă în hohote. Pentru o clipă, Mocca începu să se îndoiască de reuşita întregii acţiuni, ba chiar era să cază în defetism, noroc că funcţionarul, un tip competent şi cu prezenţă de spirit, o apucă de mînecă şi o opri la timp.
Da, spuse Mocca, ceva mai îmbărbătată, voi aştepta cuminte acasă, vedeţi, nu uitaţi că nu sînt din Coşeşti. Eu sînt din Piteşti, adică 25 de km mai încolo sau mai încoace, depinde de unde priveşti lucrurile. Avem toate datele, ştim de unde să vă luăm. Vă vom contacta de urgenţă şi consideraţi-vă prioritatea noastră cea mai prioritară… Aici, în acest moment al desfăşurării replicilor, trebuie să recunoaştem că administratorul Alecu s-a exprimat cam anapoda, dar i se mai întîmplă şi lui atunci cînd e obosit sau preocupat de altceva.
Acum era preocupat de altceva şi anume de un plan năstruşnic şi ingenios care-i venise în minte, să-i spunem Planul plajelor de valori pe care le poate lua un IP localizat în Coşeşti, fără ca el să fie de acolo.

To be continued

Reclame

2 Responses to “Fenomenul Coşeşti III”

  1. horia Says:

    Te-ai molipsit de la Saramago. Îmi place.

  2. Bogdan Says:

    Imi place. Sunt sigur că și continuarea va fi la fel de haioasă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: